1 2 3 podium

Green Belt prijzen vergelijking

Lean Six Sigma is terecht hot. Dit zie je ook terug in het aantal opleiders én in de hoogte van hun prijzen. Loont het om te vergelijken?

Als u zich inschrijft voor een training, dan leert u in de eerste bijeenkomst over waarde en verspilling. Wilt u de eerste verspilling nu al voorkomen? Lees dan eerst deze blog voordat u zich überhaupt ergens voor inschrijft.

In Lean Six Sigma land zijn héél veel partijen actief. Voor een Green Belt open inschrijving wordt daarbij vaak meer dan € 3.000,- gerekend. En dan is nog onduidelijk of daar koffie, lunch, locatie en examen bij zijn inbegrepen en of de training ook daadwerkelijk doorgang vindt.

In dit grote aanbod zie je door alle uitzonderingen haast de prijs niet meer. Ik ben daarom voor u eens uitvoerig gaan googelen om de prijzen rechtstreeks vanuit de bron (websites van opleiders) op een rijtje te zetten.

Mijn onderzoeksvraag: wat kost één open inschrijving Lean Six Sigma Green Belt ex. BTW incl. locatie?

Ik heb zo goed mogelijk gezocht naar partijen die open trainingen aanbieden om daarna op hun eigen websites alle informatie te vinden voor het beantwoorden van mijn onderzoeksvraag. Mocht ik daarin niet volledig zijn gebleken, 18 partijen is al erg veel hoor.

Eerst een aanname over de kwaliteit

We kijken zo naar de prijzen, maar laat ik u eerst een aanname voorleggen over de kwaliteit van de verschillende soorten opleidingen, namelijk: de kwaliteit van alle trainingen is nagenoeg gelijk.

 • Mede gelet op de onderwerpen van de verschillende trainingen komt de inhoud ervan neer op dezelfde set aan begrippen en tools met af en toe een plusje hier en een minnetje daar.
 • Hiernaast valt te ontdekken dat een aantal partijen nauw samenwerkt of meerdere merken op de markt heeft gebracht.
 • Veel trainers hebben ook voor meerdere organisaties gewerkt tijdens hun carrière.
 • Tevens gebruiken alle partijen (voor zover online vermeld) dezelfde richtlijnen of een combinatie daarvan. Deze internationale richtlijnen zijn opgesteld door organisaties als ASQLSSAIASSC en IIBLC.

Het grootste kwaliteitsverschil wordt daarmee toch echt gemaakt door de trainer zelf, door zijn passie en enthousiasme.

Dan nu de cijfertjes

Natuurlijk ben ik niet de meest onafhankelijke partij om een prijsanalyse te maken. Ook wil ik geen uitgebreide disclaimers op hoeven nemen in deze blog. Daarom heb ik de resultaten van mijn uitvoerige onderzoek gelegd naast de informatie die door alle opleiders zelf in een vergelijksite is gezet: Springest

Dan nu echt de cijfertjes

 • 18 opleiders zeggen de Lean Six Sigma Green Belt als open training aan te bieden
 • 2 daarvan hebben echter op dit moment géén training ingepland staan
 • 4 opleiders rekenen bijkomende kosten voor bijvoorbeeld inschrijving, locatie en lunch (lees dus die kleine lettertjes!)
 • slechts 2 daarvan vernoemen ook een totaalprijs
 • de prijzen voor een opleiding variëren van € 2.000,- tot € 5.112,-
 • de minimum- en maximumprijs horen bij aanbieders die al jarenlang bekend zijn in de markt
 • de gemiddelde prijs is € 3.216,89
 • de lengte van de opleiding varieert van 5 tot 10 dagen
 • de gemiddelde duur is 7,2 dagen
 • het bedrag dat u gemiddeld per dag kwijt bent is € 440,80;
 • de minimale prijs per dag is € 333,- en de maximale prijs € 582,-

Verbeteren start al met de keuze voor uw opleider

Uit mijn onderzoek blijkt dat het erg loont om te starten met het vergelijken van alle prijzen. Als u een opleiding wilt volgen, is het daarna vooral belangrijk dat u een klik denkt te hebben met de trainer(s). Bel ze op! Als u dan toch 5 tot 10 dagen met elkaar door gaat brengen, laat die dagen dan naast inhoudelijk en productief tenminste ook gezellig van aard zijn.

Voor uw in-huis en privé opleidingen kunt u in elk geval vanaf nu ook terecht bij Van Pereboom. Uw trainer is hoe dan ook ondergetekende. Check voor alle informatie mijn Green Belt aanbod of neem contact op met mij. En merk meteen of de klik er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *